Menu Sluiten

Gamma Herbruikbaar Eetgerei Op Evenementen

Ecofest vzw is in 2004 begonnen met een focus op duurzaamheid binnen de evenementensector

Wij maken evenementen duurzamer

Ecofest biedt verschillende diensten aan. Wij zijn een organisatie van denkers en doeners. In onze visie hoeft duurzaam beleid niet hightech, moeilijk of duur te zijn.

Wil jij duurzame maatregelen doorvoeren binnen jouw organisatie of beleid? Ecofest werkt voor jou het gewenste concept uit. Daarna contacteren wij betrokken partijen en maken een werkplan op. Onze focus is steeds gedragsverandering en werkbare oplossingen. Wil je bijvoorbeeld minder elektriciteit gaan gebruiken of gedragsverandering bij jouw team/bezoekers teweeg brengen? Wij helpen jou onnodige kosten te voorkomen en hier gemakkelijk mee aan de slag te gaan. Ben je nog niet zeker welke maatregelen het meeste impact zullen hebben op ecologisch én economisch vlak, en wil je graag een keuze maken? Dan kunnen wij een ecoscan uitvoeren.

Ecofest is zeer bekend met het afvalbeheer op evenementen.

De verschillende stappen hierin zijn:

  • Opbouw en signalisatie
  • Aanspreekpunt afvalophaler
  • Opruim tijdens en na
  • Evaluatie inclusief sorteerresultaten

Om dit vlot aan te pakken wordt er gewerkt met een afvalplan, een afvalverantwoordelijke en een ecoteam. Naast het eventterrein wordt ook de omgeving proper gehouden. Onze aanpak is erop gericht om het publiek maximaal te betrekken. Meer zien? Kijk dan hier voor onze werkzaamheden op Thé Dansant.

Workshops en lezingen op maat gemaakt voor sectorfederaties, onderwijsinstellingen en overheden.
Hoe kan jouw organisatie in de praktijk makkelijk en op een fijne manier verduurzamen? Wij laten zien hoe er binnen jouw organisatie gedragsverandering kan ontstaan. Hierbij behandelen wij zaken die makkelijk toepasbaar zijn om meer te bereiken met minder (grondstoffen, energie en budget). Hierdoor is winst te behalen, voor jullie én het milieu.

  • Méér met minder sessies
  • Lezing duurzaam organiseren en communiceren
  • Workshop gedragsverandering (op basis van de 4E-methode)

Ecofest vzw is in 2004 begonnen met een focus op duurzaamheid binnen de evenementensector. Dit betekent dat wij ruim 20 jaar ervaring hebben. In deze jaren hebben wij naast kennis ook veel praktijkervaring opgedaan. Het team van Ecofest zijn namelijk denkers en doeners. Een fijne combinatie want een duurzame bedrijfsvoering hoeft niet hightech, moeilijk of duur te zijn. Met eenvoudige ingrepen begeleiden wij jouw organisatie naar een ecologische én economische toekomst.

90139359013935

Meer info

tags: Duurzame Evenementen – Duurzame Leveranciers – Duuzame Organisaties – Groene Leveranciers – Herbruikbaar Eetgerei Op Evenementen – 

Wenst u meer info over gamma herbruikbaar eetgerei op evenementen kijk dan vlug op https://www.ecofest.be/nl/ | Gamma Herbruikbaar Eetgerei Op Evenementen

Herbruikbaar Eetgerei Op Evenementen: De Duurzame Keuze voor Een Groen Feest

De wereld is op zoek naar manieren om groener en duurzamer te leven, en dit heeft ook invloed op onze keuzes als het gaat om evenementen en feesten. Steeds meer organisatoren en bezoekers willen hun ecologische voetafdruk minimaliseren door te kiezen voor duurzame alternatieven. Een van de eenvoudigste en meest effectieve manieren om dit te doen is door herbruikbaar eetgerei te gebruiken bij evenementen.

Wat is Herbruikbaar Eetgerei?

Herbruikbaar eetgerei is gemaakt van duurzame materialen zoals bamboe, hout, rvs of glas. Dit materiaal kan na gebruik worden gewassen en opnieuw worden gebruikt, wat helpt bij het verminderen van afval en het behoud van grondstoffen. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor wegwerpplastic bestek en borden, dat een grote bijdrage levert aan de plasticvervuiling in onze oceanen en bossen.

Voordelen van Herbruikbaar Eetgerei op Evenementen:

  1. Verminderde Milieubelasting:

Het gebruik van herbruikbaar eetgerei bij evenementen vermindert aanzienlijk de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd. In plaats van wegwerpplastic items die slechts één keer worden gebruikt en vervolgens worden weggegooid, kan herbruikbaar eetgerei meerdere keren worden gebruikt en zelfs worden gerecycled aan het einde van zijn levensduur. Deze simpele keuze zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de milieubelasting en helpt bij het behoud van onze planeet.

  1. Kostenbesparing:

Hoewel de initiële kosten voor het aanschaffen van herbruikbaar eetgerei hoger kunnen zijn dan wegwerpplastic, verdient het zichzelf op de lange termijn terug. Het vermijden van de kosten voor het steeds opnieuw aanschaffen van wegwerpplastic en het vermijden van boetes voor het gebruik ervan op evenementenlocaties kan al snel oplopen tot aanzienlijke besparingen. Bovendien is het gebruik van duurzame materialen ook een betere investering in de toekomst van onze planeet.

  1. Veiligheid:

Herbruikbaar eetgerei is gemaakt van materialen zoals bamboe en roestvrij staal, die geen chemicaliën afgeven zoals wegwerpplastic wel doet. Dit maakt het een veiligere keuze voor voedselconsumptie en voorkomt dat schadelijke stoffen in ons lichaam terechtkomen.

  1. Stijlvol:

Herbruikbaar eetgerei is verkrijgbaar in verschillende stijlen en designs, waardoor het een stijlvolle toevoeging is aan elk evenement. Het kan zelfs worden aangepast met logo´s of afbeeldingen om het evenement nog persoonlijker te maken. Dit helpt bij het creëren van een unieke sfeer en draagt bij aan de algehele beleving van de bezoekers.

Eetgerei Gamma biedt een breed assortiment van herbruikbare eetgerei-producten voor evenementen. Van bamboe borden en bestek tot glazen bekers en rvs rietjes, ons gamma omvat alles wat nodig is voor een succesvol en groen evenement. Onze producten zijn gemaakt van duurzame materialen en zijn vaatwasmachinebestendig, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden gereinigd en meerdere keren kunnen worden gebruikt.

Bovendien staat Eetgerei Gamma bekend om zijn uitstekende klantenservice en snelle levering van bestellingen. Wij zijn trots op onze hoge kwaliteitsnormen en ons streven naar duurzaamheid. Ons doel is om organisatoren en bezoekers te helpen bij het maken van een bewuste en ecologische keuze voor hun evenementen.

Conclusie:

Het gebruik van herbruikbaar eetgerei op evenementen is een eenvoudige en effectieve manier om bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Het vermindert afval, bespaart kosten, biedt veiligheid en voegt stijl toe aan elk evenement. Eetgerei Gamma is de ideale partner voor organisatoren die zich willen inzetten voor een betere planeet. Kies vandaag nog voor herbruikbaar eetgerei en maak van uw volgende evenement een groen feest!


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Gamma herbruikbaar eetgerei op evenementen

!–StopPubText–>.